Brendirajmo filmske lokacije u Srbiji

 Brendirajmo Filmske lokacije u Srbiji

Dovedite filmsku produkciji u svoj grad

Menadžer lokacija je prva karika u filmskom lancu odgovorna za odluku produkcije da se ambijent filmskog projekta smesti u određen grad. Menadžer lokacija je prva osoba koja će se susreti sa potencijalnom filmskom lokacijom. Fotografija je idealna opcija za prvi susret.

Beograd je kao filmska lokacija stranim producentima i rediteljima odavno primamljiv, zbog čega su atraktivne gradske lokacije dale ambijent mnogim stranim filmovima. Srbija, s druge strane poseduje veliki potencijal u neotkrivenim lokalitetima koji imaju filmski kontekst.

Tim povodom smo pokrenuli blog o filmskim lokacijama u Srbiji, koji pruža mogućnost filmskim stvaraocima da dođu do potencijalne scenografije. Ideja nam je da kroz blog post-ove upoznamo strane produkcije sa filmskim potencijalom naše zemlje, kako bi se oni odlučili da dođu i smeste radnju filma u nekom našem gradu.

Kako bismo brendirali filmske lokacije u Srbiji, pokrenuli smo inicijativu za prikupljanje fotografija zanimljivih mesta u našoj zemlji. Želimo da omogućimo mladim fotografima da prezentuju svoj rad i stil, da se afirmišu, ali i da budu vodiči i kontakti Menadžerima lokacija.

Ukoliko želite da pomognete u prezentovanju Srbije kao filmske lokacije, ali i da nam otkrijete fotografijom filmične lokacije vašeg kraja, koje će biti viđene širom sveta, pošaljite nam e-mail sledeće sadržine:

  • Ime i prezime
  • Link ka sajtu gde se nalaze vaše fotografije (kako bismo link-ovali vaše ime)
  • Fotografije sa nazivom lokacije

Lokacije na koje treba obratiti pažnju su: mostovi, parkovi, šume, močvare, reke, napuštene zgrade i industrijski kompleksi, arhitektonski različite zgrade (moderni, otomanski, austro-ugarski stil), neobični predeli, interesantan enterijer (zgrade, kuće, javne institucije), srednjevekovne tvrđave i utvrđenja.

Pošaljite nam vaše radove do 1. aprila 2015. godine na movielocation@ypsmedia.com

Postavimo zajedno Srbiju na svetsku mapu filmskih lokacija.

 

Filmske lokacije u Srbiji
Filmske lokacije u Srbiji

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInEmailGoogle GmailShare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *